Sådan

Denne kvinde fortæller, hvordan hun og hendes mand fandt hinanden ud fra en stærk kontakt mellem deres kronechakraer. En sådan spirituel samhørighed lyder jo rigtig tantrisk, men den gav bagslag. De kom til at sløse med deres samarbejde på andre niveauer og tage hinanden for givet.

“Da min mand spurgte mig, om vi skulle danne par, reagerede hele mit energisystem. Det var, som om en overordnet instans blev aktiveret, og om natten drømte jeg adskillige drømme, som bekræftede relationen, bl.a. dét at hans intention var tantra, hvilket jeg også ønskede, og at vi ville undfange et dejligt barn”, fortæller kvinden.

I starten gik det godt

De havde på det tidspunkt kendt hinanden i nogle år og havde begge arbejdet intenst med selvudvikling, meditation og tantra i samme spirituelle regi.

Parret indledte relationen, og kvinden blev hurtigt gravid. “I den første del af relationen var der god proces og selvudvikling. Vi havde fokus på at turde være konfronterende og ærlige. Det var på mange måder en enkel og lærerig periode,” fortæller kvinden.

F.eks drømte hun i den periode, at hun kom længere og længere ned i sig selv. Først en drøm om at skulle ned over grænsen til Tyskland, senere en drøm om at være i Portugal, hvor hun nede i en skakt finder en urgammel kvinde, der sidder og mediterer. Og de var begge glade for graviditeten, ventede spændt på barnet og nød den begge.

Det skulle være så godt

I vores kultur kan parforholdsidealet ofte være, at der er overskud og flow i to aspekter: kærlighed og rodchakra, dvs. det materielle og dagligdagen. Men for dette par var det det sværeste. Da parrets datter kom til verden, ændrede situationen sig nemlig. Der kom øget pres på netop især hjerte- og rodchakra, dvs. dagligdagen, praktiske ting samt omsorg og kærlighed.

Kvinden beretter: “Vi var ikke enige om håndteringen af basale ting som vasketøj og madlavning. Overordnet kunne vi mødes om sådan noget som økobleer og økomad, men når min mand ikke lagde vores datter til at sove ‘til tiden’, blev jeg irriteret, og når jeg insisterede på, at babytøjet skulle lægges pænt sammen og ikke blot smides i en kurv, syntes min mand, at jeg var en hystade.”

Det var således emner, som alle småbørnsforældre oplever at støde sammen om. Men parret havde svært ved at få samarbejdet til at glide. “Vi blev vrede på hinanden. Vi var konfronterende og hårde, for den strategi havde tidligere fungeret. Vi overså, at der nu var brug for noget andet”.

En meditationsoplevelse ændrede det

Parret udviklede over nogle år nogle dårlige vaner. Deres hus blev mere og mere rodet, og tonen i deres samtaler kunne være hård og ukærlig. De sled på hinanden og vidste hverken, hvordan de skulle komme videre, eller hvorfor det var sådan.

En meditationsoplevelse kastede lys over situationen. Kvinden fortæller: “Vi sad over for hinanden og mediterede på vores kontakt i chakraerne. Over vores hoveder mærkede jeg sjov og glæde. Her var kontakten let og uproblematisk. Længere nede blev det vanskeligere og mørkere, og rodchakraerne oplevede jeg som en si, hvor al energien løb ud.”

Det handlede bla. om at være søde ved hinanden

Det gik op for hende, at de på grund af den overordnede kontakt var kommet til at tage hinanden for givet og havde sløset med at få et godt samarbejde i hverdagen. Hvorfor bruge kræfter på det, når de havde deres fine spirituelle kontakt?

“Vi følte os hævede over, at parforhold kræver arbejde, investering og pleje. Vi gjorde os ikke nok umage med at tale pænt eller være søde ved hinanden,” fortæller hun.

De forstod nu begge, at opgaven var at få deres gode spirituelle kontakt til at manifestere sig længere nede i energisystemet: i hjemmet (rodchakra), nærværet (hjertet) og tonen i samtalerne (halschakra).

F.eks. begyndte de at opprioritere positive emotioner for hinanden, simpelthen at have det rart og hyggeligt, selvom der måske var noget, de kunne være uenige om. De forsøgte ikke at gå for meget op i forskelligheder.

En lang periode med hårdnakket indsats vendte situationen til større glæde for den lille familie.

Du kan læse mere om kronechakra (og hara og hjerte) her:
De tantriske chakraer

Sjælekontakt er ikke alt
Tagget på: