Viden om

Det velsignede liv - viden om

Alt, hvad der foregår i et velsignet liv, sker inden for en ramme af kraft, nåde og beskyttelse. Der er mening med det hele. Det hele er spirituelt. Alt er ophøjet af Gud. Ligesom hvis du var på et tog på vej mod Gud eller mod den endelige lykke: Alt, hvad der foregår i togvognen af gode og dårlige ting, sker på vejen og ændrer ikke ved, at du er på vej.

Det er nok de færreste, der har været i en velsignet tilstand og været klar over det, siden de blev født.

Det velsignede liv er noget, der indtræffer en skønne dag i den enkelte. Og det kan ske på to måder: Enten går man fra at leve et “mørkt” liv, til at ens liv en dag bliver velsignet, eller også opdager man en dag, at livet som sådan er og altid har været velsignet. At velsignelse er selve livet.

Som beskrevet andetsteds her i temaet er “velsignelse” og “et velsignet liv” ikke begreber, vi almindelige danskere går og bruger. Det kan lyde religiøst. Nogle vil måske opleve det anderledes eller bruge andre ord om samme fænomen.

Ikke desto mindre er det noget, som taler til en del – og mange tantrikere har oplevet det som en naturlig længsel og forlængelse af at gå ind i tantrisk arbejde: Tænk hvis dit liv og alle dets fortrædeligheder foregik i paradis, og ikke i en ødemark, som du i synd og skam er blevet kastet ud i, hvor konsekvenserne slår urimeligt hårdt. Tænk hvis alle skænderierne, svigtene og forglemmelserne “ikke gjorde noget”, fordi du stadig står og gror i Guds rosenhave og dybest set ikke kan ødelægge noget. Det velsignede liv er et punkt, man kan nå til i større og større perioder af ens liv, hvor de fleste af ens handlinger peger fremad, giver mening, er progressive – eller blot forfriskende neutrale.

Gud trækker vejret gennem mig

De to ovennævnte veje ind i det velsignede liv er selvfølgelig lige gode.

I begge tilfælde handler det om at åbne sig for velsignelsen, tage den på sig og lukke den ind i sit liv. Det er med andre ord et spørgsmål om en holdning og en ændret opmærksomhed. Velsignelsen er der, selvom man slås med hverdagens udfordringer. Det er at lade livet strømme igennem sig og mærke Guds åndedræt i sig. At få øje på dette er stærkt healende og relativerer ens personlige vanskeligheder.

En velsignelse er ikke noget, man gør sig fortjent til. Alle menneskers liv kan blive berørt af den guddommelige impuls. Vi kan ikke styre, hvornår det sker. Vi kan ikke styre for hvem, det sker. Vi kan bare glæde os over, at det sker.

Tantra og velsignelse gennem det æteriske

Mere specifikt kan et velsignet liv opleves gennem kontakt til den æteriske energi. Og det er også et af de steder, hvor velsignelse og tantra arbejder naturligt sammen. Det ene medfører det andet.

Den æteriske energi er den livsenergi, som vibrerer, pulserer eller emmer omkring alt levende. Den gennemstrømmer kroppen og ligger som et aurisk lag tæt på den fysiske krop. Det er den energi, som holder os og naturen i live. Den mærkes især en tidlig forårsmorgen, når solen bryder frem og lyser i duggen. Eller omkring små menneske- og dyrebørn. Eller i helt friskt frugt- og grønt.

Læs mere om den æteriske energi og tantra:

Tantra og æterisk energi

Tantra inviterer helt overordnet til at arbejde med det æteriske gennem sanselighed og seksualitet og vil under alle omstændigheder styrke det æteriske. Tantra inkluderer samtidig det spirituelle, og når det lykkes at få det æteriske og det spirituelle til at forbinde sig med hinanden, opleves det som velsignelse.

Denne velsignede tilstand kan man lade brede sig ud i resten af ens liv. Bruge som udgangspunktet for alt, hvad man gør.

Arbejde med den æteriske energi som et dagligt velsignet brusebad

Tantra og velsignelse gennem det lodrette

Tantra arbejder med at udvikle os både nedad og opad i energisystemet – især igennem seksualiteten. Dermed kommer vi i meget bedre kontakt med os selv og med det liv, der er os givet. Vi oplever sammenhæng og mening. Også på den måde kan tantra være en vej til at få et velsignet liv eller hjælpe til at opdage, at livet i sig selv er velsignet.

Læs mere om det lodrette i seksualitetens kors

Velsignet at være født i Danmark

En “sjov” krølle på denne historie er, at vi her til lands er født med en sølvske i munden i forhold til så mange andre lande. Vi har umiddelbart større chance for at få et velsignet liv, fordi vi har tid og ressourcer til at arbejde med os selv, finde den rette vejledning og rydde psykologiske forhindringer af vejen. Det er sværere i en dagligdag, hvor man skal brødføde 10 børn, og alle livets aspekter ligger fast i meget rigide livsforståelser.

Men vi danskere går ikke og synes, at livet er velsignet, nærmest tværtimod. Der er meget brok, utilfredshed og negative forventninger – og det til trods for at det at være født i Danmark i sig selv må være et velsignet udgangspunkt, når man kigger ud over jordkloden. Vi danskere kunne godt blive bedre til at værdsætte det at være født i et så velfungerende land.

Kriser kan være en vej ind i velsignelsen

Velsignelse sker, hvor himlen åbner sig og berører livet. Og det kan ske i de mest lykkelige øjeblikke, men også i de sværeste stunder. På den måde kan den største velsignelse være en livskrise, som kaster én ud i en voldsom proces – og ender med at løfte ens bevidsthed.

Under kriser er egoet sat lidt ud af spillet, da det faktisk ofte er egoet, der er i krise. Og når egoet giver plads, kan spiritualiteten og velsignelsen komme til.

Det kan f.eks. være, når man må bryde op med sin partner, når barnet flytter hjemmefra, eller man mister sit arbejde. Det kan også være, hvis man bliver skadet fysisk i ulykker eller bliver alvorligt syg. Disse svære livsbegivenheder vil føre megen sorg og smerte med sig, men rummer også en sprække ind i noget større. Et tilbud om at se bag om tingene og mærke det velsignede liv.

Men der er ingen grund til at vente på en livskrise. Det er bedre at gå i gang nu med at øve sig i at se velsignelsen i livet.

Prøv f.eks. at træne udbredelsen af velsignelsen i dit hjem:

Dit velsignede hjem

Eller øv dig i taknemlighed sammen med din partner:

Det kan du takke din partner for

Det velsignede liv
Tagget på: