Sådan

Små-bidder-af-avanceret-tantr

Avanceret tantra ser ikke ud på en bestemt måde eller opnås med nogle bestemte teknikker. Den kan have mange former og udtryk, og den kan opstå på tidspunkter, hvor man mindst venter det og i situationer, der hverken virker avancerede eller specielle.

Tantrikere, som Tantraforum.dk har talt med gennem tiden, har prøvet situationer, hvor tantraen bliver avanceret. Nogle af de klip har vi fundet frem. Så her er en række små bidder – oplevelser og/eller processer – som for personerne rækker ud over det almindelige og ofte bryder med egoets plan for, hvad der skal foregå.

Om at arbejde med en partners pludselige og voldsomme vredesudbrud:

Jeg tager imod og imod og imod og tager det ikke personligt. Jeg føler, det er meget meningsfyldt – ligesom man gør et arbejde. Noget af vreden bliver renset ud og transformeret.

En tantriker om at gå fra vandret til lodret seksualitet:

Det nye, der voksede frem, var, at tændingen kom ud af energien. Den kom ud af min kraft, mit jordpunkt, mit æteriske system og ud af et polaritetsmøde mellem kvinden og manden. Og den proces tog nogle år.

Om at slippe begær:

I tiden efter at jeg kom ud af begæret, blev der frisat plads til, at orgasmen kunne blive en mere kropslig oplevelse i mit energisystem. For nu var bevidstheden ikke længere bundet til en fascination af kvindens bryster eller… Jeg kunne også udtrykke det sådan, at når jeg blev tom inde i hovedet, så blev der mere plads til, at det andet kunne fylde.

En kvinde fortæller om at klatre op i et træ efter en svømmetur med partneren:

Ja, det var en liflig oplevelse og faktisk meget vildt at mærke barken mod min ryg. Jeg kom nok fire meter op, og det var endda nemt at klatre i træet, bl.a. fordi barken var knastør. Jeg tænkte overhovedet ikke på noget, fik impuls til at kravle som et øgledyr, en krokodille var det vist. Jeg brølte endda og oplevede en euforisk stemning, hvor jeg havde lyst til fuldstændigt at blive ét med naturen. Man kan blive så lykkelig af så enkle ting.

Om at opleve at transformere ubestemmelig lidelse, der sandsynligvis “kommer udefra”:

Jeg kan f.eks. opleve, at jeg får stærk kvalme, ubehag og koldsved midt under et samleje. Og min hud trækker sig sammen. Jeg har mødt disse fornemmelser før i tantra, og jeg ved, hvad jeg skal gøre, når de kommer. Jeg prøver på ikke at blive hængende eller holde fast i det, men lader det gå gennem mig. Efter at det har kørt i mig i noget tid, stadig midt i et samleje, ændrer det sig, og jeg kan opleve, at noget bliver frit, eller at den vanskelige energi bliver til en følelse af livskraft.

En mandlig tantriker om at foretage et afgørende opgør med sit seksuelle begær:

Jeg havde en oplevelse af at hive en streng ud af mit hjerte. Som om jeg var blevet syet i hjertet, og de havde glemt at fjerne tråden. Det var også, som om jeg hev min mor ud af hjertet. Hun havde siddet som en gal heks i mit hjerte, og hele mit liv havde jeg vendt mig væk fra dét, som mit hjerte var rettet imod. Hvis mit hjerte var vendt mod en kvinde, trak mit begær mig væk, for jeg ville væk fra min mor, som sad dér i mit hjerte.

En kvinde fortæller om at komme ind i en lede ved mænd, som rækker ud over hende selv:

Jeg har haft en lang periode, hvor jeg har haft en modstand mod eller en afsky over for mænd, der vil have sex med mig. Det er mig, der oplever det, men jeg oplever, at den kraft, der er i det, er så kraftfuld – altså virkelig, virkelig kraftfuld – at den har med noget mere end mig selv at gøre.

Arbejdet med det avancerede kan også blive et problem – når det “går i egoet”:

Da vi først mødtes, var der en stærk tiltrækning omkring sex, kærlighed og spiritualitet, men da vi flyttede sammen, og det første barn var på vej, og “fælden smækkede”, kom alle mine forbehold op. De gik på, at han var alt for almindelig. Han havde styr på økonomien, en ordentlig bil, et veltrimmet ego, en evne til tryghed, måske var han ligefrem en anelse borgerlig. Denne almindelighed var ikke en del af mine forestillinger om den perfekte partner.

En mand, der arbejder med indre tantra, fortæller:

Jeg kan opleve, at den seksuelle energi strømmer inde i mig og flytter sit fokus fra køn og hara. Den kan transformeres til en anden slags energi. Det kan mærkes som en åbenhed omkring hjertet. Den kan også strømme fra testikler, gå op igennem mig og folde sig ud oppe over mit hoved. Det føles, som om jeg cirkulerer mit harachakra i mit eget energisystem, men også med livet som sådan. Den seksuelle energi omsættes til fx kærlighed, indsigt, frihed.

Små bidder af avanceret tantra
Tagget på: