I forbindelse med tantra blev han klar over, hvordan begæret styrede hans dagligdag og måde at tænke på. Hvordan det ødelagde selv gode forhold. ”Jeg var fanget i projektioner, emotionalitet og begær efter kvinder. Faktisk var jeg ofte ulykkelig. Det er jeg slet ikke idag.”. Hans begær er i virkeligheden, at andre skal kunne lide ham.

Tidligere var han sådan en person, der lavede rav i den. Han kunne forelske sig i en anden kvinde, mens han var i en relation og derved lave rod for både sig selv og de to kvinder. Han ser det som begær, der drev afsted med ham, og idag kan han se, at det bl.a. skyldtes, at han var provokeret over at være i en fast relation. Han følte sig bundet, og forelskelse var en nem smutvej.

En dag besluttede han for alvor at gøre noget ved det. Han begyndte at arbejde med tantra og i den forbindelse prøve at lære sit begær og sine reelle behov at kende. Begæret viste sig dybest ikke at være seksuelt, men handlede om bekræftelse, om at andre skulle kunne lide ham.

Begæret resulterede i utroskab

“Før tænkte jeg faktisk ofte, at det var forkert at gøre det, jeg gjorde, nemlig at projicere på kvinder, selv om jeg var i parforhold. Jeg var ofte ked af det og følte mig som et dårligt menneske. Og det var et gennemgående tema i hele mit voksenliv”, fortæller han og fortsætter: “To gange har jeg sat et velfungerede forhold over styr, fordi jeg ikke har kunnet styre min seksualitet.”

“F.eks. havde jeg en partner, hvor tingene ikke helt kørte på skinner. Vi triggede ofte hinandens vrede på en ret grim måde, og vi havde ikke et velfungerende sexliv – mest på grund af de emotioner. Når hun f.eks. var vred, kunne vi ikke dyrke sex. Og jeg kunne finde på at afslå sex, fordi jeg ikke gad. Måske er det ikke den rigtige udlægning, men vi var i hvert fald enige om, at der var meget vrede”, husker han.

Begær efter bekræftelsen

Han fortæller videre: “Jeg havde så en tilbøjelighed til at projicere det negative ind i relationen og det gode ud. F.eks. ville jeg gerne arbejde med slåskamp med en kvinde, og det mente jeg ikke, min partner duede til. Samtidig var jeg helt betaget af, hvor villig en anden kvinde var til det, hvor det senere har vist sig, at hun nok ikke har så nemt ved mænd og deres vrede, som det så ud for mig dengang.

Da den anden så var en smuk og lækker kvinde, fik hun alle de positive projektioner, og det gav en masse energi, men det var begærs-energi, tænker jeg nu. Begær efter hende, men måske mere efter spillet og dét at føle sig bekræftet som mand. Idag tænker jeg, at mit begær ikke primært retter sig mod en bestemt kvinde med et bestemt udseende, men mere efter bekræftelsen og al den “gode” energi, der kan være i et begær.”

Bevidst valg om tantra

Hans nuværende tantrapartner blev valgt ud fra en mere bevidst stillingtagen og det, at han også gerne ville have børn. At gå mere bevidst ind i et forhold og samtidig få et barn satte tryk på processen med at lære sig selv at kende.

Hans erfaring er, at begær er behov, der ikke er blevet opfyldt: “Jeg blev nødt til at se på mine behov. Og jeg kom i kontakt med mit store ønske om bekræftelse, ja begær efter bekræftelse. Hvor kommer det begær fra? Det er sikkert et kim, der blev lagt i min barndom. Hvis jeg ser på min barndomshistorie, så svigtede min far mig, da jeg var 12 år. Han flyttede fra min mor, og jeg så ham først mange år senere. Jeg husker, hvor meget jeg savnede ham, og hvor svigtet jeg følte mig”, fortæller han.

Han arbejder stadig med behov og begær, men ikke på samme måde og ikke i samme omfang. Han mener dog, at han skal være vågen på det her område resten af sit liv, så han ikke åbner en eller anden flirt igen, for muligheden er der nok hele tiden.

“Det er som en dør, jeg skal lade være med at åbne. Min higen efter bekræftelse, mit begær, kan nu stikke næsen frem i andre situationer, f.eks. som “pleaseren”, der forsøger at tilpasse sig andre mennesker og derved få bekræftelse”, slutter han.

“Jeg har to gange sat velfungerende forhold over styr”
Tagget på: