Øvelser

Denne øvelse er for den gravide kvinde og hendes mand. Inde i hende ligger der et lille væsen og svømmer rundt, og det kan med tiden høre omgivelserne. Som en lille hval dybt nede i urhavet. Brug denne øvelse til at forbinde seksualitet med graviditet.

Det er en god idé – nærmest vigtigt – at parret fortsætter det tantriske seksuelle arbejde under en graviditet, fordi det blandt mange andre gode ting kan give nærkontakt, kropslighed og tilfredshed med hinanden, hvilket alle i den lille familie har brug for, at far og mor finder frem.

Her er en øvelse, hvor parret kan arbejde med både kontakten til deres barn og deres seksualitet. Begge er nøgne, og øvelsen kan fx bruges før sex. Den arbejder med de tantriske chakraer i forhold til graviditeten.

Kvinden sætter sig i skrædderstilling. Manden sætter sig overfor eller “er omkring hende”. I løbet af øvelsen kan I begynde at kravle rundt – gør hvad der føles rigtigt eller sjovt. I har begge lukkede øjne.

Bemærk at vi ikke kan sige, hvor præcist udviklede fosterets chakraer er. De kan hænge sammen i ét eller begynde at være adskilte. Derfor er det bedst blot at arbejde med energien i og omkring maven som et hele.

1 Forestil jer at I er dybt nede i havet. Flyd rundt og følg vejrtrækningen op og ned i rygsøjlen.
I dette punkt er det bedst, at I sidder symmetrisk over for hinanden. Punktet hjælper til at komme tilstede, ind i jer selv – og ned i havet.
2 Lav en cirkulation mellem jeres harachakraer og giv lyd.
Lyd bringer én ned i kroppen og kan samtidig være en god alternativ måde at udtrykke energi på. Her forsøger I at mærke og udtrykke harachakraets energi. Hav opmærksomhed omkring den gravide mave også. Jeres lyde må gerne afspejle, at I er under havet, og at I er to store hvaler med en lille.
3 Lav en cirkulation mellem jeres hjertechakraer og giv lyd.
Og hav igen opmærksomhed på den gravide mave og dens indhold. Den er også med. Lav igen hval-lyde. Hvis I er kommet længere ind i stemningen, kan I begynde at bevæge jer rundt som hvaler.
4 Lav en cirkulation mellem jeres kronechakraer og giv lyd.
Her kan I fortsætte med at bevæge jer rundt. Husk I behøver ikke gøre det samme. Hav igen opmærksomhed på maven og dens evt. kronechakraenergi.
5 Afslutning på øvelsen: sex, kærlighed og spiritualitet.
Sæt jer igen over for hinanden i skrædderstilling. Mediter på at have sex, kærlighed og spiritualitet sammen, mand, kvinde og familie.

Processen i denne øvelse kan inspireres af den indtalte meditation “Det tantriske ottetal”, som også skal laves sammen med en partner.

Det tantriske ottetal

Den lille hval
Tagget på: