Sådan

Parret havde i nogen tid talt om at få deres tredje barn, og da de en fredag aften kører hjem fra tantraundervisning på Tigerens Rede, siger kvinden til ham, at hun kan mærke et “tilbud om undfangelse”. 

De reder op i drivhuset, lægger sig derind og kigger op i stjernehimlen, før de forenes i tantrisk sex. Straks efter ved hun, at undfangelsen er sket. Først senere i løbet af undervisningen registrerer hun en aktivitet i venstre side af sit harachakra og mærker, at æg- og sædcelle smelter sammen. 

Et barn er undfanget i tantra.

Denne kvinde, som nu har født tre børn, fortæller her om, hvad tantra har betydet for hendes erfaringer med graviditet og fødsel. Det er tantrisk at tage imod et sådant tilbud fremfor at vælge, hvad egoet vil. Tantra og træning i at være så bevidst som muligt i alle livets situationer gjorde hende i stand til at være meget bevidst og have stor opmærksomhed på kroppen under og efter den seksuelle akt i drivhuset.

”I cirkulerede velsignelse imellem jer.”

Således skrev den spirituelt bevidste jordemoder, der tog imod ved fødslen, i en smuk lille bog, som hun gav barnet i dåbsgave.

Graviditeten forløb helt uden problemer, og kvinden oplevede, at velsignelsen var til stede fra først til sidst. Parret var i stand til at fortsætte deres gode tantriske samarbejde, og kvinden fortæller, at hendes sexlyst og deres seksuelle aktivitet blev forøget.

Der var meget centrering mellem hara og rod helt frem til fødslen, og så ”må man jo stable sig op med puder, så tingene kan lade sig gøre”.

Hun fremhæver, at manden stillede sig til rådighed og var bevidst om, at en graviditet er en stor energiinvestering for kvindekroppen, og at han i en periode skulle yde ekstra omsorg. Det er ikke en byttebiks, hvor det altid går lige op. Han var med sit fysiske nærvær, massage og berøring en stabilisator – ”en solid klippe” både under graviditet og fødsel.

”Gør dig klart, hvad du vil med fødslen, og drop så forestillingerne!”

Sammen med jordemoderen havde kvinden sat klare rammer for den forestående fødsel. Dvs. en plan for hvem, der skulle med, og taget en beslutning om ingen smertestillende medicin. Fødslen skulle foregå så naturligt som muligt.

Men hun vidste dog af erfaring, at ”fødsler bare ikke går lige efter bogen.” Hendes første fødsel var nøje planlagt som en naturlig hjemmefødsel, men fandt sted på sygehuset, hvor barnet blev forløst med sugekop. Det andet barn blev født ved kejsersnit.

Når ”ulven bider”

”Jeg vågner en morgen og mærker, at det arbejder. Det sker i dag, tænker jeg. Min mand bliver hjemme, vi tager de store børn op, spiser en stille og rolig morgenmad, men så går vandet. Stolen, jeg sidder på, bliver sjaskvåd, og drengene synes, det er så sjovt. Kl. 10 siger jeg: Nu skal vi altså have de børn afleveret! Det gør han, mens jeg går i bad. Sender en sms til min jordemoder om, at vi er kørt til sygehuset med mig siddende på et stort tykt håndklæde”, fortæller hun.

Da de ankommer til sygehuset, er fødslen godt i gang. Hun har åbnet sig 6-7 cm, og ved 11-tiden kommer ’procesjordemoderen’, som netop den dag skulle have været til dimissionsfest og derfor optræder i blomstret kjole og lange sorte støvler.

Den fødende kvinde er i stand til at gå ind i en meditativ tilstand: at have kontakt med sine naturlige instinkter og arbejde med kroppen. Hun støtter sig til to indøvede mantraer: “Kærlighed er bevidsthed – Bevidsthed er kærlighed”. Og når presseveerne kommer: “Jeg tager imod det, som kommer. Jeg giver slip på det, som er”. I stedet for at fylde hovedet med forstyrrende tanker kan man fylde det med gode mantraer.

Men der er et par tidspunkter, hvor det er for svært. Hun får lyst til at desertere og siger til sin hjælper: ”Jeg tror, jeg smutter.”

Når man skrider ud i egoet og det vandrette, er det bedste, man kan gøre, at dele det med nogen. Acceptere, at det sker! Det gør det muligt for den, der lytter, at give den fornødne støtte med kærlighed og bevidsthed og hjælpe med til, at det går igennem systemet så hurtigt som muligt.

Jordemoderen var i stand til at følge fødslens tempo og tilpasse sin støtte, så mor og barn kom igennem så uskadte som muligt. Egoet poppede lige op, men det kunne være kommet til at fylde meget mere uden hendes hjælp. Kl. 11 tog hun imod en velskabt pige, sit første barn som uddannet jordemoder.

At arbejde med tantra kan med rette sammenlignes med en forberedelse til undfangelse, graviditet og fødsel, for det handler grundlæggende om samarbejde og om at koble sex, krop, kærlighed og bevidsthed.

”Elsk med mig nu, så undfanger vi!”
Tagget på: