– hvad er hvad?

Viden om

Behovet for sex ved fuldmåne kan være et begær, og begæret efter orgasme kan være et behov. Den gode og den onde kan forklæde sig som hinanden. Ellere rettere: Du kan ikke se forskellen, det kræver skelneevne.
 
Herunder gennemgår vi en tjekliste for at se, om et seksuelt ønske er et behov eller et begær.
1 Hvad synes din partner om det, du gerne vil? Hvis han/hun har alvorlige betænkeligheder ved, at du går efter dit ønske, skal du undersøge sagen nærmere. Er han/hun den eneste, der tænker sådan?
2 Hvad mener dine spirituelle venner om sagen? Spirituelle venner er venner, som har et dybtgående kendskab til din proces og dine udfordringer, og som er villige til at åbne munden, når noget skurrer i deres ører. Du skal kunne regne med at høre sandheden fra dine spirituelle venner, ikke blot det, du gerne vil høre. Hvis dine spirituelle venner råber højt om, at du er i gang med at udleve dit begærs-mønster, bør du lytte godt efter.
3 Hvordan ser ønsket ud i forhold til det, du opfatter som dit livs formål? Bringer det dig i den rigtige retning? Bliver du mon klogere? Vil det skabe proces? Eller er det en gentagelse af noget, du allerede kender for godt?
4 Leg med tanken om at få det og mærk, hvilken tilfredsstillelse det vil give. Hvor lang tid vil den tilfredsstillelse vare? Vil det være en tilfredsstillelse, der giver “ro i lejren”, eller vil den give noget negativt såsom tomhed, ked-af-det-hed, længsel efter mere eller skyldfølelse?
5 På hvilken måde fylder det i din bevidsthed? Er du spundet ind i et net af tanker og følelser, som gør, at emnet nærmest tvangsmæssigt fylder dig hele tiden, så det føles svært at se klart? Eller er der frihed til at give slip på det, hvis du ønsker at fokusere på noget helt andet? Det første er en klar begærs-alarmklokke.
6 Er der momenter af afhængighed til stede? Er det et emne, som du længe har villet gøre op med, men hvor du føler, du er NØDT til at fortsætte – måske mod bedre vidende? Hvis du kan se det, har du også muligheden for et valg!
7 Hvad er prisen? Ender du gang på gang med en stor regning på dette emnes konto? Må du gang på gang undskylde over for partneren, at du igen har været utro? Må du igen og igen tigge om nåde hos bankrådgiveren, fordi du igen har købt for mange sko? Er dine venner måske ved at opgive dig og miste tilliden til dig på et bestemt punkt? Så lugter det af begær.
8 Hvad ville du miste, hvis du gav slip på ønsket? Føles det, som om du dør, eller livet ikke længere er værd at leve, hvis du skal give slip? Som om du mister en del af din identitet? For det har du nok ikke ret i. Det er begæret, der forsøger at snøre dig til at tro, at du ikke kan leve uden det. Men det kan du!
Skelneevne
Tagget på: