Øvelser

Til denne øvelse skal du arbejde sammen med en partner. Det behøver ikke være din tantrapartner, det skal blot være en person, som du har lyst til at træne energimæssig udveksling med. Øvelsen kan være både afbalancerende og informativ og træner vågenhed og nærvær.

Øvelsen har form af en healing, hvor I samarbejder om at skabe bevidsthed og cirkulation i de tre tantriske chakraer. Modtageren ligger på ryggen på gulvet eller en briks, og healeren snor sig rundt efter bedste evne.

Der er ikke tale om en behandling, men om et samarbejde. Det betyder, at modtageren også er aktiv ved at rette sin bevidsthed mod de områder, der arbejdes med. Healeren stiller sin hænder og sin opmærksomhed til rådighed – og det kan alle gøre!

1 Indledning
Healeren sidder ved modtagerens fødder og holder på dem. Skift gerne hændernes position undervejs, så du kommer hele vejen rundt om fødderne. Modtageren har fokus på at trække vejret helt ned i fødderne.
2 Harachakra
Healeren flytter sine hænder til harachakraet – enten ved at lægge begge hænder på eller ved at bevæge dem i energien lige over kroppen. Modtageren forestiller sig, at han/hun trækker vejret ind og ud gennem sit harachakra. Begge registrerer, hvad der kommer af sansninger, billeder eller stemninger.
3 Hjertechakra
Healeren flytter sine hænder til hjertechakraet – enten ved at lægge begge hænder på eller ved at bevæge dem i energien lige over kroppen. Modtageren forestiller sig, at han/hun trækker vejret ind og ud gennem sit hjertechakra. Begge registrerer, hvad der kommer af sansninger, billeder eller stemninger.
4 Kronechakra
Healeren flytter sine hænder til kronechakraet – enten ved at lægge begge hænder på eller ved at bevæge dem i energien lige over kroppen. Modtageren forestiller sig, at han/hun trækker vejret ind og ud gennem sit kronechakra. Begge registrerer, hvad der kommer af sansninger, billeder eller stemninger.
5 Cirkulation
Healeren arbejder med at skabe cirkulation mellem de tre chakraer ved at lægge fx den ene hånd på krone og den anden på hara. Healeren kan også forbinde chakraerne ved at lave ottetaller i energien over kroppen. Modtageren registrerer, hvad der sker.
6 Afslutning
Som afslutning stryger healeren ned over modtagerens krop en 3-4 gange og slutter ved fødderne.

Processen i denne øvelse kan understøttes af den indtalte meditation “Det tantriske ottetal”, som også skal laves sammen med en partner.

Det tantriske ottetal

Tænd for hara, hjerte og krone
Tagget på: