Øvelser

Det er en rigtig dårlig idé at begynde en tantrarelation med at skulle rydde op i de ting, man har i klemme ift. en tidligere partner. Den bedste tid til at rydde op er som regel ved forholdets afslutning. Nogle følelser skal have tid til at klinge af, men tit og ofte forlænger vi lidelsen for os selv – fordi vi ikke giver slip i tide.

Brug denne øvelse til at lokalisere de steder, hvor du har noget i klemme. Den kan laves sammen med den partner, du er i færd med at afslutte en relation til, eller alene. Den kan i øvrigt bruges når som helst, du oplever at have brug for at give slip og komme videre.

1 Find den bedst mulige kontakt til dig selv
Begynd med at lade din opmærksomhed synke indad og kontakte åndedrættet. Når du mærker dit system falde lidt til ro, kan du begynde at bevæge dig mellem krone- og rodchakra på vejrtrækningen. Hvis det føles naturligt for dig, kan du udvide bevægelsen til at omfatte essens- og jordpunkt.
2 Scanning
Bred din opmærksomhed ud til at omfatte hele kroppen og energisystemet. Registrer hvor der er uro, ubehag, smerte, mørke eller irritabilitet. Måske er der flere områder, måske kun ét.  Vælg det mest fremtrædende til at arbejde videre med.
3 Undersøgelse
Undersøg det valgte område med din bevidsthed. Har det en form, en farve, en stemning, en lyd? Hvis du skulle knytte en følelse til det, hvad ville det så være? Dukker der tanker eller billeder op, mens du kigger på det? Forsøg at registrere det hele med neutralitet. Det er altsammen en del af den indre tilstand lige nu, og det hele skal have kærlighed og bevidsthed.
4 Rens ud
Forestil dig, at du ånder ind og ud gennem området. På vejrtrækningen trækker du ny energi ind. På udåndingen giver du slip på det, du ikke længere har brug for. Forsøg at gøre det uden at ville nå et bestemt mål (“nu skal jeg give slip og blive glad igen!”) Se det som en renselse og en healing.
5 Vend tilbage til den bedst mulige kontakt til dig selv
Lad din opmærksomhed lande i åndedrættet eller den lodrette akse, alt efter hvad der giver dig mest ro.

Sørg for at notere hvor du lokaliserer ubehag under denne øvelse. Næste gang du laver den, kan du begynde med at tjekke de områder. Måske har det allerede flyttet sig.

NB: Det er ikke meningen, at man skal have ryddet sit system fuldstændigt for ubehag. Det er en naturlig del af livet, at ubehag og emotioner opstår og klinger af igen. Men de store “klumper i sovsen” kan gøre, at man ikke kommer videre. Og det er en god idé at få dem lokaliseret og givet bevidsthed, inden de sætter sig fast som blivende problematikker.

Slut evt. denne krævende øvelse med at lytte til et stykke skøn musik.
Musik til meditation

Hvad har du i klemme?
Tagget på: