Læg dig nu ned, mand!

Kali er ikke kun for kvinder. Mænd kan også få meget ud af at arbejde med Kali, uanset om de har en partner eller ej. For manden går arbejdet typisk ud på at lære at overgive sig, hengive sig og lade kvinden (bæstet!) gøre det, hun vil med ham. Hvis han kan gøre det på en konstruktiv eller neutral måde, hjælper Kali ham herved til at komme mere eller mindre ud af sit ego.

Dette er en øvelse, der involverer meditation og at ligge ned.

Del 1: Sæt dig i meditationsstilling

Hvis du laver øvelsen med din partner, kan hun lave en meditation, der vækker Kali i hende imens.

1 Træk vejret mellem krone og jordpunkt.
Forestil dig, at åndedrættet går op og ned i den centerlinie, der går fra kronechakra og helt ned i jordpunktet, som er 40 cm under dig. Lad denne vejrtrækning berolige og samle dig.
2 Centrer i jordpunktet, hvordan ser det ud?
Du kontakter dit jordpunkt for at se, hvordan der ser ud dernede lige nu. Du kan også kontakte det i en form, du kender i forvejen. Det kan være billeder, fornemmelser eller tanker – bare du føler, du får aktuel kontakt med dit jordpunkt.
3 Bevar kontakt til jordpunktet og find det mest negative på kvinder, du rummer.
Det kan være frygt for kvinder, noget, der kan gøre dig rigtig vred, dét, som du har allermest imod dem, det værste, du har oplevet, dér, hvor du er blevet allermest svigtet af en kvinde osv. Det skal være noget, der kommer fra dig.
Del 2: Læg dig ned

Hvis du laver øvelsen med din partner, skal hun jo så optræde som Kali. Hun behøver ikke at vide, hvad der foregår i dig. Men hvis det kan lade sig gøre for jer, kan du godt fortælle hende, hvad det er for et negativt aspekt af kvinder, du har fundet i del 1.

1 Hold kontakt til jordpunktet og forestil dig, at du ligger et vildt sted.
Du placerer dig selv et sted, hvor der er meget og vild energi. Det kan være en kirkegård, ved en vulkan, i junglen eller et spirituelt sted. Her ligger du med dit negative aspekt af kvinder og venter…
2 Kali kommer og gør det ved dig, hun har lyst til – lad hende
Det kan være, hun danser, det kan være, hun er aggressiv, det kan være, hun udnytter dig – eller hun er måske helt ligeglad med dig. Prøv at rumme det vanskelige aspekt, du har fundet på kvinder imens. Forestil dig, at Kali er kommet for at fjerne vanskeligheden, og jo mere du overgiver dig, jo mere hjælper det.
3 Sæt dig op og mediter.
Har det forandret noget? Hvis du laver øvelsen med en partner, kan I f.eks. sidde ryg mod ryg her og mærke efter, om noget er forandret.
 
Læg dig for Kali
Tagget på: