Sådan

En kvinde fortæller her, hvordan aggressionskraften er naturlig for hende, men at hun skal sørge for at være opmærksom på den. Der skal ikke gå lang tid imellem, at den kommer til udtryk.

 

 

 

 

 

“Da jeg var i begyndelsen af 20erne, slog min kæreste gennem fire år op. Det er noget, mange mennesker oplever, så det er der ikke noget usædvanligt i. Desværre taklede jeg dette svigt usædvanligt dårligt. Jeg gik med en indre sorg og frustration, som jeg bed i mig og ikke ville tale med nogen om. Ydermere fik jeg bildt mig selv ind, at jeg bedst passede på mig selv ved at lukke ned for min seksualitet og ikke involvere mig i et parforhold igen.

Sådan gik jeg og holdt igen på mig selv i mange år. Det med sex og parforhold blev sværere og sværere at få taget hul på. Til sidst blev jeg alvorligt syg og måtte tage mit liv op til revision.

På med arbejdshandskerne

Noget måtte gøres. Et klogt menneske påpegede mit dårlige forhold til aggression og foreslog mig at gøre noget ved det. Jeg fik kontakt med min aggressionskraft og begyndte at tage den alvorligt.

Jeg gik med en indre sorg og frustration, som jeg bed i mig og ikke ville tale med nogen om. Ydermere fik jeg bildt mig selv ind, at jeg bedst passede på mig selv ved at lukke ned for min seksualitet.

Jeg begyndte bl.a. at gå i fitness-center, hvor jeg slog på en boksebold og gav den alt, hvad jeg kunne i 5-10 min., til jeg var ødelagt af træthed. Derudover gik jeg i skoven hver eneste dag, hvor jeg tit brølede højt derude. Jeg huggede også brænde til brændeovnen. Måske simple ting, men det virkede rigtig godt. Jeg kunne hurtigt falde bedre i søvn om aftenen, og var mere rolig i min krop.

Aggressionen fik lov til at få et udtryk i stedet for at blive undertrykt bag sammenbidte tænder. Arbejdet med aggressionskraften – og især at give den et kropsligt udtryk – fik andre behagelige følgevirkninger. Jeg blev gladere, mere modig og følte mig mere som mig selv og bedre tilpas i min krop. Desuden blev min kommunikation med andre mennesker mere præcis og ærlig.

Seksuel eufori

Jeg fik gang i seksualiteten igen, både alene og sammen med en ny partner, og her kunne jeg mærke, at når jeg fik fat i min kraft, kom vi dybere i det seksuelle møde.

Hvis jeg ikke får brugt min aggressionskraft, sætter den sig nemlig i min krop og bliver til ubehag.

 

F.eks. blev min udholdenhed i sex større, dvs. der gik længere tid inden orgasmen. Jeg kunne være igang i længere tid uden at blive udmattet, og jeg kunne gøre det flere gange. Samtidig kunne jeg have en næsten euforisk fornemmelse i mig under selve sex-akten. Blodet rullede i hele kroppen. Der var ikke andet i hovedet end lykkefølelse. Jeg tænkte ingen tanker. På den måde kan man sige, at det også oplevedes som “noget højere”. Det føltes, som om der var en sammenhæng mellem euforien i sex og den større aggressionskraft, jeg generelt havde i mit liv, uden jeg kan forklare det nærmere.

Jeg har meget aggressionskraft

Jeg mærker det på den måde, at jeg kan bruge min stemme på en kraftfuld måde, blandt andet til at råbe store forsamlinger op, synge for til fællessang eller til at skære igennem, når der er for megen udenomssnak i diskussioner.

Jeg mærker det også ved, at det er vigtigt for mig at bruge min krop. Det kan være til sport, hvor der er gang i den – og gerne kropslig kontakt – til at danse, eller til at hugge brænde og andre former for hård fysisk aktivitet.

Men det giver stadig ikke altid sig selv. Hvis jeg ikke får brugt min aggressionskraft, sætter den sig nemlig i min krop og bliver til ubehag. Jeg har en oplevelse af, at når den bliver holdt inde i kroppen, så ligger den og ulmer. Og hvis der går lang tid, uden at jeg giver aggressionskraften et udtryk, kan den til sidst eksplodere, og så bliver jeg syg eller frygtelig angst for at blive alvorligt syg eller for at dø.

Jeg er glad for, at jeg nu kender min aggressionskraft, for det har jeg ikke altid gjort.

Jeg ved nu, at aggressionskraften skal have lov at fylde det, den vil. Så den skal nærmest være omdrejningspunktet i mit næste forhold. Og desuden prøver jeg at holde kontakten til den dagligt ved at gå og råbe højt derhjemme.

Hver morgen, når jeg vågner, giver jeg et højt brøl!”

Det startede i fitness-centeret
Tagget på: