Jeg ville ikke leve i solar plexus’ vold mere

Han havde ikke særlig god kontakt til sit hjerte, for hans solar plexus chakra stod i vejen. Vrede, angst og fysisk ubehag i mellemgulvet fyldte for meget, og det gik også udover lysten til sex. Han gik ind i et tantrasamarbejde for at få det løst og fik hævet centeringen fra solar plexus til hjerte - og mere lyst til sex
Denne mand havde for meget, der stod i vejen for at mødes med en kvinde: Solar plexus chakra, som repræsenterer det astrale, emotionerne og egoet, fyldte alt for meget, og det kunne mærkes helt fysisk som en skurren i det område, når det hærgede. Det tog pladsen fra hjertet og lysten til sex.

Men han ville ikke lade solar plexus bestemme mere. Han og hans partner besluttede, at de ville øve sig på at komme ud af det. Og de var enige om, at intet var for småt eller for pinligt til, at det kunne snakkes om og tages med ind i tantraen. Det var aftalen. På den måde fik han for første gang kærlighed i sit liv og lysten kom tilbage.

Du kan læse generelt om bevægelsen fra solar plexus til hjerte her:
Fra solar plexus til hjerte

Solar plexus stod i vejen for sex

Han kan f.eks. huske en situation, hvor han var meget vred, og solar plexus derfor fyldte rigtig meget. Det var engang, hvor hans tantrapartner kom på planlagt besøg. Han havde på det tidspunkt en generel vrede over sit liv, en vrede, som var ret uklar for ham. Da de skulle i gang med tantra, stod vreden i vejen, han kunne ikke. Det gjorde ham endnu mere vred - også på hende.

Situationen var paradoksal, for han ville gerne arbejde med sin vrede i sex, men samtidig blokerede vreden for, at de kunne have sex. Og det gjorde ham blot endnu mere vred.

“Jeg hopper ud af sengen, og går ind ved siden af og sidder og raser. Jeg er også vred på hende, og råber vist også af hende. Hun fortsætter bare med at ligge i min seng. En dejlig kvinde i min seng - og jeg kan hverken få gang i sex igang eller få min vrede flyttet. Det sværeste er faktisk, at jeg sidder der og skal bære min vrede alene. Hun ligger bare der og er lækker, og jeg er bare vred”, fortæller han og fortsætter: “Jeg har også rigtig meget lyst til at slå på et eller andet og går derfor løs på den gamle slidte sofa. Den får nogle tæsk. Det viste sig faktisk som en brugbar måde at arbejde med vreden på, for det lettede.”, fortæller han.

I en periode herefter arbejdede han videre med sin vrede i form af at få afløb eller udtrykke den ved at lade den gå udover ting, der alligevel skulle smides ud.

Kærlighed er at alt kan tages med

Så de fandt ud af at arbejde med det - dét at flytte centreringen fra solar plexus til hjerte: “I mødet med min tantrapartner havde jeg dybest set brug for at åbne mit hjerte. Og tantra var et godt sted at øve det. Det var mine første erfaringer af oprigtig kærlighed. Altså at alt kunne tages med. Vi snakkede tit om, hvordan vi havde det. Det, der virkede bedst, var inden sex at snakke om drømme, der handlede om sex og om hvilke chakraer, der var aktive eller ikke så aktive”, fortæller han. Disse snakke åbnede op for lysten til sex. Og så var det nemmere at have tantra bagefter.

Men han var stadig for meget i sit solar plexus og for lidt i sit hjerte. Der var en slags vægtstang mellem de to chakraer, en forhindring, som holdt kærlighedsevnen nede. Når emotionerne kom ind, gik hjertet ud.

Gør det alligevel

Han havde slet ikke lyst til mødes med sin partner, når han havde det skidt. Så ville han hellere sidde foran sin brændeovn og have aftenen for sig selv.

Men han tog sig altid sammen og mødte op til de aftaler, de havde. Og nogle gange vendte tingene.

“Sjovt nok forsvandt ubehaget i solar plexus som dug for solen, når lysten kunne trænge igennem. Og den opløsning af fastlåshed kunne så forplante og udfolde sig til andre chakraer. Både opad til hjertet, som jeg havde længtes efter, og nedad til hara og jordpunkt. Frydefuldt var det, når det lykkedes”, fortæller han.

Det kunne f.eks. ske, hvis de hørte musik, når de mediterede inden tantra. Så løsnede hårdknuden sig i solar plexus.

Ud af skyggen

Manden fik færten af, at man i tantra kan bruge sine chakraer som vejledende for ens aktuelle tilstand.

"Gør det ondt i maven, skal man jo ikke overhøre det og sige, at man føler sig fri. Man skal lytte efter. Jeg anede muligheden for, at jeg ikke behøvede at leve i mit solar plexus’ vold resten af mit liv, men at det var muligt at leve ud fra mit hjerte som et venligt og næstekærligt menneske. At kunne opnå det gennem tantra havde jeg ikke hørt om, før vi gjorde det. Men nu var det langt hen ad vejen blevet til virkelighed", fortæller han.

Mandens partner blev også glad. Det var en lettelse, at forholdet havde mindre energi bundet i solar plexus og i stedet havde mere flow i hjertet.

Der er ikke noget galt med emotioner

Han tænker idag, at der dybest set ikke er noget galt med solar plexus eller emotioner, man skal bare ikke sidde fast i dem. 

Og jo mere han fik åbnet sit hjerte, jo mere naturligt fik han det også med emotioner som vrede, angst eller misundelse, der jo kan køre rundt i solar plexus. Når emotionerne kommer, får de lov til at være der. Og det er nemmere at slippe dem igen.